Főoldal
Népijáték
Lovas csoport
Ki a legény a gáton?
Utcai kosárlabda
Tisza-tavi rockfesztivál
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok
Pályázatok
Kiadványok
Képgalériák
Elérhetőségek
Linkek
Fórum
E-mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.nca.hu
A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült.

Népijáték

Az egyesület fő tevékenységi körébe tartozik a Hagyományőrző Népi Játék Csoport működtetése, mely közel 20 fővel működik. A csoport megalakulásától kezdve kiváló kapcsolat alakult ki a kunhegyesi Konok- Kunok Népijáték bemutató csoporttal. Fesztiválok közös rendezése, közös fellépések, baráti találkozók jellemzik a kapcsolatunkat, de együttműködési megállapodásunk van a franciaországi odars-i Faluház népijátékcsapatával., St. Amandi nyílpuskás csapattal, a Marquese íjászcsapattal, a Lille, Brötone-i és a Leuven-i népijáték csoporttal.

A bemutató csoportunk fő profilja a különböző tekejátékok: lengőteke, tekefoci, csikós teke, Haute Garonne-i teke, Flamand teke, Pothieui teke (Picard).

Az alábbi magyar játékokat játsszuk még: csillagdobás, karikahajtás, bige, gólyaláb, patkódobás, rönkhajítás, köcsögtörés, diótörés, kötélhúzás, zsákbanfutás, dobozdobás, derékhúzás, bothúzás. Speciális kun játékok: kobakhúzás, kuntolás.

A külföldi eredetű játékaink: békatábla, malomjáték, asztali korong, asztali tányér, krullball, hordólovaglás, petanque, brugelen, page, gyűrűjáték, facipő.

Képgalériák


Népijjáték 2004


Válogatott népijáték fotók


Válogatott népijáték fotók II.Válogatott népijáték fotók III.

5241 Abádszalók, Mikszáth út 3.
www.nepijatek.hu, info@nepijatek.hu
© www.nepijatek.hu Minden jog fenntartva!