www.nca.hu
A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült.

Népijáték

Az egyesület fő tevékenységi körébe tartozik a Hagyományőrző Népi Játék Csoport működtetése, mely közel 20 fővel működik. A csoport megalakulásától kezdve kiváló kapcsolat alakult ki a kunhegyesi Konok- Kunok Népijáték bemutató csoporttal. Fesztiválok közös rendezése, közös fellépések, baráti találkozók jellemzik a kapcsolatunkat, de együttműködési megállapodásunk van a franciaországi odars-i Faluház népijátékcsapatával., St. Amandi nyílpuskás csapattal, a Marquese íjászcsapattal, a Lille, Brötone-i és a Leuven-i népijáték csoporttal.

A bemutató csoportunk fő profilja a különböző tekejátékok: lengőteke, tekefoci, csikós teke, Haute Garonne-i teke, Flamand teke, Pothieui teke (Picard).

Az alábbi magyar játékokat játsszuk még: csillagdobás, karikahajtás, bige, gólyaláb, patkódobás, rönkhajítás, köcsögtörés, diótörés, kötélhúzás, zsákbanfutás, dobozdobás, derékhúzás, bothúzás. Speciális kun játékok: kobakhúzás, kuntolás.

A külföldi eredetű játékaink: békatábla, malomjáték, asztali korong, asztali tányér, krullball, hordólovaglás, petanque, brugelen, page, gyűrűjáték, facipő.

Képgalériák


Népijjáték 2004


Válogatott népijáték fotók


Válogatott népijáték fotók II.Válogatott népijáték fotók III.