www.nca.hu
A honlap a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült.

Nemzetközi kapcsolatok

  Az egyesület az eddigi hagyományos működési kör mellett az elmúlt évben franciaországi kapcsolatain keresztül bekapcsolódott egy nemzetközi projektbe, melynek során három ország (Franciaország, Németország és Magyarország) 10-10 gyermeke vehet részt egy egyhetes táborozásban. A cserekapcsolat során a 11-13 éves gyerekek megismerhetik más országok kultúráját, az ott élő gyerekek életét, bemutathatják hazájuk értékeit, az ott élő gyermekek mindennapjait.
2003-ban Franciaországban, Durban—ban ismerkedtünk meg egymással, s azzal, hogy milyen az élet az Unióban. A következő évben Németországba, Köln- Blankenheimbe utaztak a gyerekek. 2005-ben itt, Abádszalókon fejeztük be a három éves programot.

A Tisza-tó Régió Ifjúságáért Egyesület népi játék csoportja 2005. 06. 22-29-ig kapott meghívást a Monterfil-i a Bretagne Népi játék Fesztiválra.

A meghívó fél: LA JAUPITRE, rue de la Viellie Forge. 35160, Monterfil, France www.jeuxbretons.org .

Dominique Ferre a La Jaupitre elnöke a nagyon lelkes és profi csapat vezetője, akik kitűnő porgrammal várták Egyesületünk népi játék bemutató csoportját.

Az Egyesület 10 fős delegációját az elnök Kiss András vezette. Részt vett a delegációban Bali István a Megyei Önkormányzat nemzetközi szakreferense, aki egyben tolmácsként is segítette a csoport munkáját. A hosszú út programjába sikerült beiktatni 1 napos párizsi látogatást. A fesztivál programon kívül a meghívók bemutatták Franciaország Atlanti Óceán partján fekvő Monterfil környéki területeit A látogatást a La Jaupitre Egyesület népi játék csoportja 2007-ben viszonozza a Szalóki Népi Játék Fesztiválra.

Az alábbiakban Simon Sándor fotóalbumával megnézhetik a csoport programját.


Bretagne Népi játék Fesztivál

 


Képgaléria a nemzetközi kapcsolatokról
Fotó: Sáfár Lászlóné